viša online škola ekonomije

viša online škola ekonomije je web kutak koji pruža jezgrovit pregled osnovnih ekonomskih kategorija, namijenjen budućim studentima i pojedincima koji su zainteresovani za teoretsku ili praktičnu dimenziju ekonomije.

Ekonomski.ba je viša online škola ekonomije, odnosno web kutak koji nudi kratak i jezgrovit pregled osnovnih ekonomskih pojmova i kategorija, namijenjen budućim studentima ekonomije, kao i svima onima koji su zainteresovani za njenu teoretsku i praktičnu dimenziju.

Osnovne tematske cjeline kroz koje se ekonomija može iz temelja ili bolje upoznati su:

  1. Uvod u ekonomiju,
  2. Područja ekonomije,
  3. Ekonomski sistemi, i
  4. Predmeti ekonomije.

Prvi dio daje informacije o značenju pojma ekonomije, ekonomike i gospodarstva, ekonomiji kao nauci i naučnoj disciplini uopšte, te osnovnim pitanjima na koja ekonomija mora odgovoriti.

Uzimajući u obzir kriterij cjeline ili dijela izučavanja ekonomskih pojava i zakonitosti, u drugom dijelu se daje najosnovnija podjela ekonomije na mikroekonomiju i makroekonomiju.

Ekonomski sistemi koji su predmet treće cjeline predstavljaju, između ostalog, konkretizaciju ekonomskih aktivnosti u okviru jedne države ili državne zajednice ili jednog perioda razvoja ekonomskih djelatnosti.

Predmeti ekonomskog izučavanja, kojih ima veoma mnogo i koji su dinamična kategorija, su sastavni dio četvrte tematske cjeline.

WEB SAOBRAĆAJ

Danas6
Juče9
Ove sedmice37
Ovog mjeseca272
Od početka29678

PRIMJENA